A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Európa bajnoki előkvalifikáció
 705
Az előkvalifikáció Amszterdamban elmarad, helyette irány Bécs augusztusban!

Az Európai Szövetség (EuroHockey) Gibraltár visszalépését követően törölte az előkvalifikációs eseményt, így válogatottunk játék nélkül tovább jutott az első körben és impozáns, de egyben egy rendkívül erős mezőnyben versenyezhet augusztus 22. és 25. között Bécsben az Európa Bajnoki helyekért. A hazai csapat ellenfele a házigazda Ausztria mellett Horvátország, Portugália, Skócia, Ukrajna, Svájc és Dánia lesznek.

 

Előzmények

2023.11.24.: Szakszövetségünk benevezte Férfi válogatottunkat a jövő húsvétkor, az EHL (Euro Hockey League) 8-as döntőjével  egyidőben sorra kerülő, és a kontinentális szövetség történetében első alkalommal megrendezett Európa Bajnoki előkvalifikációs tornára, mely esemény a 2026-os Világbajnoki kvalifikáció első állomása. 

(Amszterdam)

Világbajnoki kvalifikációs eseményen korábban sosem vett részt válogatottunk (az 1925-ös Genfi Világbajnokságot megelőzően nem volt kvalifikációs torna). A tervek szerint a tornára Hollandiában Amszterdam vonzáskörzetében kerül majd sor. Jelen állás szerint az ellenfelek; Dánia, Litvánia és Luxemburg.

(2019 Helsinki, Finnország EB-döntő)

A válogatott felkészülését a teremprogram (benne a hazai rendezésű B-csoportos Európa Bajnokság )befejeztével kívánjuk elindítani. Továbbjutás esetén (amihez komoly reményeket fűtünk) jövő augusztusba lehet a folytatás, feltehetően Bécsben az Európa bajnoki selejtező A csoportjában. Sportdiplomáciai úton mindent igyekszünk megtenni, hogy csapatunk a sikeres előkvalifikációt követően ne a B-jelű dublini csoportba kerüljön. Persze ahhoz előbb tovább kell jutni.

(EB-győztes csapat - 2019 Helsinki, Finnország)

Az Elnökség a teremszezon befejeztével haladéktalanul leül a válogatott szakvezetéssel egyeztetni a felkészítést illetően. Az Európa és Világbajnoki kvalifikációs mérkőzések részei  A Magyar Gyeplabda 100 éve , programnak. A továbbjutás az előselejtező tornán már emiatt is kiemelet jelenőséggel bírna.

(EB-bronzérmes csapat - 2017 Lipovci, Szlovénia)

(3-Nemzet Torna-ezüstérmes csapat - 2023 Zágráb, Horvátország)