A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Döntetlen a rangadón, az élről zárja az őszt a Soroksári HC
 658
Nem bírt egymással a két nagy rivális a rangadón, szoros meccsen győzött a 'Grassalkovich'. Így zárult a férfi bajnokság őszi szezonja;

Az ősz záró játéknapjának első összecsapásán a Grassalkovich-PHC 2-1 arányban győzött a Szent László DSE ellen, Czifra és Kerekes találataival, így megerősítették harmadik helyüket a táblázaton, a téli szünet előtt.


Ezt követően az ősz rangadóján első alkalommal csapott össze ismét, a tavalyi bajnoki döntő óta, a kék mezes Építők HC és a ’piros-feketében’ pályára lépő soroksáriak. Jó előjelekkel készülhetett a mérkőzésre a pályaválasztó, hiszen a soroksáriak több, meghatározó játékosa is hiányzott sérülés miatt, míg a kékek több új idegenlégióssal is bővítették keretüket. Az előző szezon óta újabb máltai és holland játékosok érkeztek az egyesülethez és a pakisztáni Ramay is visszatért.


Az előjelek ellenére, azonban az eredmény és a játék tekintetében is kiegyenlített összecsapást láthatott, a Kövér Lajos utcai pályára sereglett, népes hokirajongók tábora. A hangulat rangadóhoz méltóan parázsló volt, ezt a mérkőzésen született nyolc lap is alátámasztja. A Szűcs-Czifra játékvezető párosnak hat alkalommal kellet a zöld és kétszer a sárga kártyát felmutatnia. Az Építők HC oldaláról, második sárga lapja nyomán Herbert h ki is pontozódott a soron következő tavaszi találkozóról.


A gólszerzés már lényegesebben kisebb hatékonysággal ment a csapatoknak, a júniusi döntő két főszereplője, a veterán Ficzere és a máltai légiós Bajada jeleskedett ezúttal is a gólgyártásban. Ficzere egy kornervariáció végén talált be az első játékrészben, míg Bajada hasonló módon az 54. percben vette be Szuchy B.  kapuját. Az összecsapás dinamikájára jellemző volt, hogy míg a sérültek és hiányzók száma nem érzékeltette hatását, a ’pirosak’ dominálni tudták a mérkőzést, ám Petővári bravúrjainak köszönhetően rendre nem sikerült nagyobb arányú vezetést szereznie a soroksáriaknak. A végső fordulópontot Palotai súlyosnak tűnő fejsérülése jelentette, az ő kiesését már nem bírta el a piros mezes csapat, ezt követően került egyértelmű fölénybe az Építők, majd harcolta ki az egyenlítést. Mindent összevetve kiváló iramú, izgalmas mérkőzést láthattak az érdeklődök, mely jó előjel a tavaszra nézve és komoly izgalmakkal kecsegtet.


Az őszt így jobb gólkülönbségével a Soroksári HC zárja az élről, Szuchy Ádám (Soroksári HC) pedig vezet a gólversenyben, ám aligha megjósolható, hogy kinek van jelen pillanatban jobb esélye a bajnoki cím megszerzésére.


Szerkesztőségünk információi szerint a soroksáriak játékosa Palotai Bálint már elhagyta a kórházat, ahova mentő szállította a találkozóról és enyhébb nyakfájdalmaitól eltekintve jól van, nem szenvedett agyrázkódást. Bízunk benne, hogy láthatjuk a pályán a terem szezon alatt, mely decemberben kezdődik és bizonyára hasonló izgalmakat tartogat.


Az őszi szezonból még egy női találkozó van hátra, melyre október 28-án kerül majd sor a szokott helyszínen, ezt követően folytatás tavasszal.

Magyar Bajnokság 2023-2024, NB1, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  CZIFRA Viktor, SZŰCS Ádám
Gól:  Bajada Keith(K:54') / Ficzere Zsombor(K:19')
Figyelmeztetés:  Bajada Keith(Z:38), Papp Gergely(Z:43), Kovács Norbert(Z:50, S:53), Szóga Zsigmond(Z:53), Herberth Csaba(S:53) / Ujvári Viktor(Z:43), Léber Sebastian(Z:54)

Fotó: Farsang Péter

file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231008-m-1.jpg
file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231008-m-2.jpg
file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231008-m-3.jpg
file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231008-m-4.jpg
file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231008-m-5.jpg

Magyar Bajnokság 2023-2024, NB1, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  SZÓGA Zsigmond, SZIGETI Bence
Gól:  Czifra Viktor(K:40'), Kerekes Roland(K:55') / Kis Hunor(K:48')
Figyelmeztetés:  Kerekes Roland(Z:57), Losonci Zoltán(S:59) / -

Magyar Bajnokság 2023-2024, NB1, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  CZIFRA Viktor, SZÓGA Zsigmond
Gól:  - / Szigeti Bence(2), Léber Sebastian(K:22', 57), Szuchy Ádám(24, 30, 42, 59), Ujvári Viktor(29, K:48'), Palotai Bálint(38), Galba Milán(46)
Figyelmeztetés:  - / Ujvári Viktor(Z:21)

Fotó: Karádi Dávid, Tyukodi László

file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231001-m-1.jpg
file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231001-m-3.jpg
file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231001-m-4.jpg
file:///C:/Users/zsolt/Documents/WebArticles/Projects/MGYSZ20231001-m-5.jpg

Magyar Bajnokság 2023-2024, NB1, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  SZŰCS Ádám, SZIGETI Bence
Gól:  Zsoldos András(39), Kosárszky Norbert(59) / Kovács Norbert(8, 43, 54), Szóga Zsigmond(27, B:56'), Herberth Csaba(30), Bitay Zsolt(K:34')
Figyelmeztetés:  Kerekes Roland(Z:45), Losonci Zoltán(Z:45) / Wesselényi Miksa(Z:24), Löschnig Tamás(Z:45), Herberth Csaba(S:57)

Magyar Bajnokság 2023-2024, NB1, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  SZIGETI Bence, CZIFRA Viktor
Gól:  Bosch Samuel(K:26'), Bajada Keith(41) / -
Figyelmeztetés:  - / -

Magyar Bajnokság 2023-2024, NB1, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  ÉHC Jv., SZLG Jv.
Gól:  Szuchy Ádám(7, 19), Léber Sebastian(K:11'), Szigeti Bence(12), Galba Milán(15), Csőgör Martin(30), Ujvári Viktor(K:53') / Zsoldos András(56)
Figyelmeztetés:  - / Czifra Viktor(Z:57)

Előzmények

2023.10.02.: Látványos gólok és nagy különbségű győzelmek születtek a férfi NBI második játéknapján. Szuchy Ádám (Soroksári HC) vezeti a góllövőlistát.

2023.09.25.: 24-én vasárnap, két összecsapással elrajtolt a Férfi NBI. A soroksáriak meggyőző fölénnyel verték a Grassalkovich PHC-t, már az első félidőben 6 gólos előnyt szerezve, melyre csak Zsoldos Andrásnak sikerült felelnie egy találattal. Jól működött az "SZLG-s retesz" a második találkozón; az Építőknek csak légiósaik révén sikerült bevenni a "zöld-fehérek" kapuját. Pintér az SZLG hálóőre bravúros formában védett, a végeredmény 2-0 a "kékeknek". Folytatás október 1-én, további részletek a cikkben.

2023.09.21.: Szeptember 24-én vasárnap, a szokott helyszínen, a Zuglói Varga Zoltán Sportpályán, kétösszecsapással elrajtol a Férfi NBI-es bajnokság. A férfi bajnokság weboldala már elérhető honlapunkról, ahogyan a program is. Megvédi-e nagypályás bajnoki címét is az Építők HC ? Hogyan alakulnak az erőviszonyok? Hogy sikerül, az SZLG férfi csapatához visszatérő, Markus Martens vezetőedző debütálása a férfi szakágban? Ez utóbbira hamarosan, de a többi kérdésre is választ kaphatunk, legkésőbb jövő nyár elejéig, ugyanis szeptember 24-én vasárnap megkezdődnek a férfi bajnokság küzdelmei. A bajnoki kiírások aférfi és a nőiis már elérhetők honlapunk letöltések rovatában, a versenykiírások menüpont alatt. Mozgalmas napja lesz a csapatoknak, a játéknap 8:00-kor indul a szezon eleji játékvezetői eligazításokkal, majd kezdődnek a mérkőzések.  Az idei szezon érdekessége, hogy az előzőhöz hasonló módon a rájátszást külső helyszínen rendezi szakszövetségünk, azonban idén a teljes utolsó fordulót is külföldön tervezzük lebonyolítani, Ausztriában a 2022-23-as szezonban már bevált mödlingi pályán. A Női Bajnokság nyitónapja október 1-én lesz, melynek weboldala már szintén elérhető.