A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Lengyel dominancia a Hockey5s EB-ken
 64
Lengyelország és Ukrajna nagy összecsapásai jellemezték az „ötösök”, július első hetében rendezett, felnőtt és korosztályos Európa Bajnokságait, a női és a férfi szakágban egyaránt. A női válogatott VB bronzérme után Lengyelország különösen eredményes tornasorozatott tudhat maga mögött és a felnőtt EB versenyek megrendezésével Walcz-ban kiemelkedő szerepet vállaltak, sportunk e fiatal ágának népszerűsítésében a kontinensen.

Négy alkalommal is összecsapott Ukrajna és Lengyelország a korosztályos és felnőtt EB-k helyosztóin; minden alkalommal a lengyel fél került ki győztesen, ezzel pedig két arany és két bronzérmet zsebeltek be. Zágrábban az U16-os fiú tornán, a bronz mérkőzésén 7-6-ra, az U16-os lány döntőben 5-4-re. Walcz-ban a női döntőben 4-4-es döntetlen után büntetőkkel 2-0-ra, a férfiak fináléjában 3-2-re győztek. A zágrábi, nagyszabású, 16 csapatot felvonultató (fiú-lány) tornán Hermann Tamás játékvezető menedzserként, Szalay Balázs pedig játékvezetőként vett részt. Gratulálunk!

 

Szalay Balázs - nemzetközi játékvezetőnk , Hermann Tamás - EuroHockey, FIH játékvezető menedzserünk


Az U16-os fiú torna döntőjében Ausztria aratott győzelmet Svájc ellenében. Szintén ebben a mezőnyben B-coportos tornát is tartottak a georgiai Kutaiszi-ben. Itt a dán csapat szerezte meg az első helyet Bulgária 6-3-as legyőzésével a tornán a dán és a bolgár fél mellett Örményország, Luxemburg és Georgia vett részt. Érdekesség, hogy Georgia első alkalommal adott otthont hivatalos nemzetközi műfüves tornának.    

Kapcsolodó cikkek az Európai Szövetség weboldalán