A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Válogatott hétvége Lipovci-ban
 486
Szoros csata és szép eredmények!! Gratulálunk csapatinkanak, köszönjük a szíves vendéglátást szlovén sportbarátainknak! Edzői beszámolók a cikkben!! 

Női Válogatott:
Bálint A. (Kapus, CSK)
Győri (Kapus)
Fogarasi
Győrfi
Sütő
Bálint D.
Barki
Pocsai
Béres
Kellermann
Szlonkai
Gyarmati
Orbók
Tóth

Szövetségi kapitány - Ferenczi Zsolt
Eredmények:
Női:
Szlovénia 2-1 Magyarország
Gól - Pocsai
Értékelés:
"Jól kezdtük a mérkőzést és az első félidőben domináltunk, de sajnos több értékes helyzet, büntetőkorner is kimaradt és Pocsai Juli korner kipattanóból szerzett, szemfüles találatán kívül nem jutottunk nagyobb előnyhöz. A 3. negyedre, talán a bíztató vezetés miatt is, teljesen más fejjel jött ki a csapat és itt már közel egyenlő labdabirtoklás mellett, a kritikus hibáink kihasználásával 2-1-re fordítani tudtak a házigazdáknak.
 
Az utolsó negyedre kicsit átszerveztük a támadójátékunkat és sikerült ritmust váltani ennek meg is lett az eredménye, a pálya szinte felborult, de az eladott harmadik negyed és a kritikusan gyenge helyzetkihasználás megbosszulta magát. Részben a hiányzó támadó játékosok (Józan, Barki Zs.) távolléte is éreztette a hatását, azonban az bíztató, hogy mindössze két mezőnyjátékos cserével sikerült az utolsó negyedben is tempót váltani. A fölényünket a büntető kornerek aránya is mutatja 13 alkalommal szereztünk kornert ebből 7-et az utolsó negyedben. A házigazdák 5 kornerig jutottak, a védekezésünk jól működött kornerből nem szerzett gólt az ellenfél. Hiányoztak a határozott befejező karakterű játékosok, melyekből egyébként a teljes magyar mezőnyben kevés akad.

Köszönjük a Szakszövetségnek a lehetőséget, és szlovén sportbarátainknak a szíves vendéglátást!" - Ferenczi Zsolt

 

Fiú U21-es Válogatott

Morvai (Kapus)
Szuchy B. (Kapus)
Wirth (Kapus)
Herberth Cs.
Herberth H.
Szóga (CSK)
Kocsis
Garabits
Kis
Kovács
Pocsai
Csőgör M.
Csőgör A.
Hortobágyi
Galba
Szilágyi
Szuchy Á.
Szuszky G.
Szuszky T.

Szövetségi kapitány - Álló Marcell
Pályaedző - Balogh Tamás
 
Eredmények:
Fiú U21:
Szlovénia 1-5 Magyarország
Gól - Hortobágyi (2), Herberth H., Szóga, Szuchy Á.
Szlovénia 1-3 Magyarország
Gól - Szóga (2), Hortobágyi
Értékelés:
„A nyári és őszi ’workshopok’-at követően 16 mezőnyjátékossal és 3 kapussal vágtunk neki a szlovén U21 válogatott elleni összecsapásoknak.
Az utazás rendben ment, a tervezett időben meg is érkeztünk. Volt idő kényelmesen átöltözni és átbeszélni a csapattal a játékrendszert. Egy dinamikus, sok futást igénylő 4-3-3 felállással vágtunk neki a meccseknek. Főleg a középpályán volt komoly az igénybevétel.
 
Ahhoz képest, hogy a három workshop kisebb mértékben fókuszált csapatjáték elemeire a játék képe nagyon jól festett. Ehhez nyilvánvalóan hozzájárult a 8 soroksári mezőnyjátékos összeszokottsága, de ezzel együtt jól irányították egymást a pályán a srácok és ezáltal csapatjátékban mindenképpen az ellenfelünk fölé nőttünk. Körülbelül 10 perc után már nem lehetett érezni, hogy itt 4 klub játékosai játszanának. (Építők HC, Soroksári HC, Szent László DSE, Piros-Fehér HC)
 
Szlovén részről elsősorban, a néhány egyénileg kimagasló játékos megindulásai hordoztak magukban komolyabb veszélyt, ezeket azonban létszámfölényes helyzetek segítségével sikerült semlegesíteni. Az első mérkőzés végeredménye 5-1 a javunkra.
A második mérkőzés előtt a védekezésben változtattunk és emberfogásra álltunk, próbáltunk többet 1v1-ezni. A kísérlet eredménye lényegében kudarca, ez a verzió nem fekszik nekünk és csak Morvai Zalán bravúrjainak köszönhető, hogy 1-0 lett az első negyed a szlovénok javára. A szünetben visszaálltunk a zónavédekezésre, ami már lényegesen jobban működött.
 
A második negyedtől ismét mi kerültünk fölénybe, megfordítottuk a meccset és az utolsó negyedre már 3-1-es vezetéssel mentünk. Ott még jött egy szlovén szépítő gól, de végül teljesen megérdemelten nyertük ezt a meccset is.
Összességében nagyon sok pozitívumot el tudok mondani, ami a legfontosabb, hogy vannak kiemelkedő képességű játékosaink. Szóga Zsigmond és Hortobágyi András szinte minden gólban szerepet vállalt, de rajtuk kívül is többen remek teljesítményt nyújtottak. A tehetség megvan ez látszik. Fókuszálni kell viszont a védekezésünk hatékonyságára. A bizonytalanságokat az ellenfelek ezen a szinten is büntetik. Ezekből a helyzetekből sokszor a kelleténél frusztráltabban jön ki a csapat, mely komoly eseményen megengedhetetlen. Ezen a jövőben dolgozni kell.
 
Végezetül; Köszönöm ismét a lehetőséget, a Szakszövetségnek, hogy ki tudtunk menni és megnézhettük hol tartunk, mindenképpen hasznosnak gondolom és sokat lehetett tanulni belőle. A jó eredményeknek pedig tényleg örülhetünk, nagy fegyvertény egy olyan ország utánpótlás csapatát legyőzni, ahol 3 gyeplabda pálya is van.
Szintén köszönöm a csapattal tartó Balogh Tamásnak az pályaedzői szerepkörben nyújtott munkáját, valamint Czifra Viktornak, aki játékvezetőként segített ki minket.” - Álló Marcell
 
Előzmények

2023.10.14.: Október 15-én vasárnap szlovén szomszédainkhoz látogat Felnőtt Női és Fiú U21-es válogatottunk. A szakági szövetségi kapitányok kihirdették az utazókat. Külön öröm a fiú keret esetében, hogy több visszatérő név is szerepel a 2018-as, rendkívül fiatal törökországi U18-as EB résztvevő csapatból. Ferenczi ügyvivő szövetségi kapitány is több új fiatallal vág neki a Muravidéknek. Bálint Andrea pedig debütál a csapatkapitányi szerepkörben.