A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Holland távolmaradás
 154

Hollandia visszalépése nyomán az alábbiak szerint alakulnak a jövő februárban esedékes Terem Európa Bajnokságok. (A változások a hazai rendezésű eseményt nem érintik.)

  • A férfiaknál Portugália kerül az 'A csoportba'.
  • A nőknél Olaszország kerül az 'A csoportba'.
  • Érdekesség, hogy a változástól függetlenül Portugália továbbra is házigazdája marad a II-A csoportnak a féfi válogatott magasabb csoportba sorsolása ellenére is.
Előzmények

2023.09.30.:Rendkívüli! A holland hokiszövetség tájékoztatta az Európai Szövetséget (EuroHockey) miszerint visszalép és nem kíván részt venni a jövő év februárjában esedékes Terem Európa Bajnokságokon, sem a női sem a férfi szakágban, a versenynaptár extrém telítettsége okán. A férfi tornát Belgiumban a nőit Németországban rendezik.

A Holland Királyi Hokiszövetség igazgatója Erik Gerritsen, valamint Clarinda Sinnige technikai igazgató a hivatalos közleményben rámutatott, hogy miután a Nemzetközi Szövetség (FIH), valamint a EuroHockey többszöri jelzésre sem vette figyelembe a holland kérést és igazította egymáshoz, vagy optimalizálta a versenynaptárait nem maradt más választásuk, mint visszalépni, továbbá a hollandok a jövőben sem a nemzetközi Hockey5's, sem pedig az FIH terem világbajnokságokon nem kívánnak részt venni. A sportág irányításában az FIH és a EuroHockey, mint a rossz anya és apa civakodnak "és teljesen külön időbeosztásban élik az életüket" a nemzetek pedig ennek esnek áldozatul. A túltelített versenynaptár már a sportolók rovására megy, akik rendkívül hamar kiégnek a szezon folyamán. A holland csapatok még részt vesznek a 2024-ben Ománban megrendezésre kerülő Hockey5's világbajnokságon ám ezt követően kiszállnak a terem és a Hockey5's küzdelmeiből. A versenynaptár telítettségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Hockey5's VB döntője január 31-re esik, míg a férfi terem EB már február 1-én el is kezdődik. Mindketten elmondták, hogy látják a potenciált a Hockey5's játékformátumában a sportág népszerűsítése szempontjából, ám szükségszerűnek tartanák a Hockey5's és a teremhoki játékrendszerének egymáshoz igazítását. Ezt pedig már többször is jelezték a Nemzetközi Szövetség (FIH)-felé. Az Európai Szövetség (EuroHockey) a döntést tiszteletben tartja és tudomásul veszi, ám annak időzítését és a holland csapatok távolmaradását sajnálatosnak nevezte. Hangsúlyozták; megteszik a szükséges lépéseket. A holland szövetség funkcionáriusai elmondták, hogy a tornáktól való távolmaradással megspórolt összeget az utánpótlás válogatottakra tervezik fordítani.

Közlemény az Európai Szövetség honlapján

Közlemény a Holland Szövetség honlapján