A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Ismét kettős holland győzelem az Európa Bajnokságon
 790
2021-után újabb fantasztikus dupla holland sikerrel ért véget a felnőtt EB Mönchengladbach-ban.

Nőiben 3-1-es győzelemmel, felülmúlva Belgiumot szerezte meg a trófeát a holland csapat, ezúttal 12. alkalommal, ezzel kvalifikálva magát a jövő évi, párizsi olimpiára, így a házigazda Franciaország, valamint Ausztrália mellett a harmadik biztos részvevő az ötkarikás játékokon. A bronzérmet a házigazda német csapat szerezte meg.

 

A gólkirályi címet Yibbi Jansen (Hollandia) szerezte meg 7 találattal, a legjobb játékos Charlotte Engelbert (Belgium), a legjobb kapus Lucia Caruso (Olaszország), míg a legjobb 21-év alatti játékos Emily White (Belgium)

Kapcsolodó cikk az Európai Szövetség honlapján

 

A férfi döntőben az angol csapatot verték a narancssárgák 2-1 arányban, így szintén a francia és az ausztrál csapat mellett, a férfi szakágban is ők a harmadik biztos olimpiai indulók. A bronzért vívott csatában a belgák 2-0-ás eredménnyel verték a házigazda német válogatottat.

 

A gólkirály 6 góllal és egyben a torna legjobb 21 év alatti játékosa is Duco Telgenkamp (Hollandia), a legjobb játékos Teo Hinrichs (Németország), a legjobb kapus Jean Dannenberg (Németország)

Kapcsolodó cikk az Európai Szövetség honlapján

 

Az osztrák csapat soraiban Losonci Fülöppel a 7. helyet szerezte meg megelőzve ezzel a walesi csapatot, Fülöp egyszer talált be a belga válogatott ellen.