A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Európai klub események hazai kitekintésben
 1641
A férfi bajnokság alapszakaszának lezárultával május 25-vel klubcsapatink megkezdik nemzetközi 'BEK' szereplésüket a EuroHockey Club Challenge I-es, illetve II-es csoportjában. Erről gyűjtöttünk most össze minden fontos tudnivalót az érdeklődők számára; 29-én hétfőn pedig véget értek az érintetségünkbe tartozó klubesemények; 2023-as 'BEK' mérlegünk; egy első az Építők HC és egy hetedik helyezés a Soroksári HC révén. Gratulálunk csapatainknak az elért eredményekhez. Természetesen játékvezetői vonalon sem panaszkodhatunk; Hermann Tamás Gibraltáron a Challange III-as torna játékvezető menedzserként, míg Szalay Balázs Törökországban az Építők HC csapatának játékvezetőjeként tevékenykedett. Napi tudósítások, beszámoló és képek a cikkben:

Elsőként a Soroksári HC lép porondra a EuroHockey Club Challenge I-es csoportjában Horvátországban,  majd az Építők HC is nekiveselkedik EuroHockey Club Challenge II-es csoportjának Törökországban. A helyszín Kirklareli nem lesz ismeretlen terembajnokunknak, hiszen tavaly is itt szerepeltek a Challenge III-as csoportban. A horvátországi torna Szentivánzelináról élőben követhető lesz a EurohockeyTV felületén .  

A 'piros-feketék', akik még 2018-ban kezdték meg menetelésüket az európai kupasorozatokban, hogy a C4-ből a C1-ig verekedjék magukat most; horvát, lengyel, litván, portugál, olasz, gibraltári, szlovén, ellenfelekkel kerültek egy csoportba. A 'kék-fehérek' pedig, akik tavaly tértek vissza a nagypályás kupaporondra; török, finn, luxemburgi, svéd, norvég, máltai és szlovén csapatokkal kerültek egy Challenge leosztásba.

Sikeres szereplést kívánunk csapatainknak, a fejleményekről a hírek beérkezésével tudósítunk. Alább;

A CI-es torna hivatalos oldala

Cikkek az Európai Szövetség honlapján

2023.05.25.: A legkevésbé sem kezdődött ideálisan a BEK CI-es csoportja a Soroksáriak számára. Langer Bálintot már sajnálatos módon az indulás előtt elveszítették a "piros-feketék" betegség miatt, így egy mezőnyjátékost kiesett, de ha ez nem volna elég a pályára vezető úton a Kiss Tamást , Zsoldos Gábort és Beszeda Gergőt szállító autó egy gondatlan helyi sofőr hibájából karambolozott. Szerencsére mindhárom játékos jól van, de Tamást és Gábort az első meccsen nélkülöznie kellett a csapatnak. A cserék hiányát, a baleset okozta stresszt és a házigazda elleni nyitómeccs térhet nem bírta el a csapat, a mérleg 7-2 a HK Zelina javára holnap a litván csapat ellen javíthat bajnokunk.

2023.05.26.:  A Soroksári Hockey Club ma egy igazán kemény mérkőzésen maradtt alul a litván Siauliai Ginstrekte csapata ellen 4-0 arányban. Szombaton minden bizonnyal legkeményebb csoportbei mérkőzésésük vár a "piros-feketékre" az EHL-es múltú lengyel Pomorzanin Toruń ellen.

2023.05.27.: Heroikus, önfeláldozó védekező játékkal és stabil kapusteljesítménnyel a mérkőzés záró szakaszáig sikerült két gólos különbségen tartania bajnok csapatunknak a korábbi EHL résztvevő Pomorzanin Toruń csapatát, hogy végül a játékmester hathatós közreműködésének is hála 6-1-es mérleggel zárják az összecsapást. Az idei Challenge I erősségét mutatja, hogy így a Soroksáriak holnap a tavalyi feljutó Polisportiva Ferrini Cagliari csapatával játszanak a bentmaradásért.

2023.05.28.: Ma véget ért bajnokocsapatunk számára a horvátországi CI-es 'BEK' torna, nagyot küzdöttek a Soroksáriak; a Polisportiva Ferrini Cagliari ellen a 3. negyedben még a vezetést is sikerült megszerezniük Hortobágyi András mesterhármasával, ám a Seria A ezüstérmese a 4. negyedben megrázta magát és magasabb fokozatra kapcsolt, így szertefoszlatta a Soroksáriak győzelmi ábrándjait és 7-3-as végeredménnyel igazolta a papírformát az olasz elitalakukat. Gratulálunk a Soroksári HC remek küzdelméhez.

A Soroksári HC EuroHockey Club Challenge I-es csapata.

Fotó: Tóth Zsuzsanna

 

A CII-es torna hivatalos oldala

Cikkek az Európai Szövetség honlapján

2023.05.26.: Ma 14:30-kor, párhuzamoson a Soroksáriak a litván Šiauliai Ginstrektė ŠSG elleni mérkőzésével, lép pályára elsőször az Építők HC csapata is a szlovén Predanovci ellen.

Mindkét csapatunk 14:30-as kezdéssel vágott neki mai megmérettetésének; a mérleg egy győzelem és egy vereség; Az Építők Hockey Club Wesselényi Márton , Wesselényi Miksa és Szóga Zsigmond góljaival 3-1-es összesítéssel utasította maga mögé a szlovén HK Triglav Predanovci együttesét. Szombaton a norvég pakisztáni diaszpórát tömörítő Mortensrud-Aker Sportsklubb-al találkozik majd a csapat.

2023.05.27.: Terembajnokunk Törökországban 8 gólos különbséggel utasította maga mögé 9-1-es végeredménnyel az 'Észak-hindusztáni norvég helyőrseget', a Mortensrud-Aker Sportsklubb csapatát. Az Építők HC pedig a csoportgyőzelemért meccsel majd a házigazda Nizip Zeugma SK-val holnap.

2023.05.28.: Nagy csatát vívott ma terembajnokunk is Törökországban. Az Építők HC a házigazda ellen ugyan 4-3 arányban alulmaradta, de így is emelt fővel távozhattak holnap pedig a máltai Sliema Hotsticks Hockey Club ellen játszanak a feljutásért. A gólokat Kovács Norbert , Wesselényi Márton és Szóga Zsigmond jegyzik, utóbbi 5 találattal még a gólkirályi címért is versenyben van. Sok sikert kívánunk a holnapi döntőhöz; Hajrá Kék!

2023.05.29.: Zuhanórepülésben a Máltai Sólyom, felemelkedőben a KÉK!! 2-1-es győzelemmel zárta mai utolsó mérkőzést az Építők HC csapat Törökországban a máltai Sliema Hotsticks Hockey Club együttese ellen, Bitay Zsolt és Wesselényi Márton találataival, így a csoport két első helyének egyikét megszerezve egy osztályt lépett előre! Hatalmas gratuláció a 'kék-fehéreknek' minden játékosnak és a teljes stábnak!! Ezzel a mai győzelemmel jelen állás szerint minden bizonnyal továbbra is lesz legalább egy Challange I-es kvótája a magyar csapatoknak. További képek és tudósítások érhetők el az Építők HC honlapján.

Az Építők HC EuroHockey Club Challange II győztes csapata.

 

 

Kirklareli hokipálya.

 

Szalay Balázs EHF játékvezetőnk a EuroHockey Club Challenge II-es tornán.

Hermann Tamás játékvezető menedzserünk, EHF edukátorunk bejelentkezése a Gibraltári EuroHockey Club Challenge III-as tornáról.