A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Elindult a VSM
 210
‼️Február 16-án megnyitott a Magyar Virtuális Sportmúzeum‼️

Február 16-án délelőtt megnyitotta képzeletbeli kapuit, a magyar sport halhatatlan nagyjait bemutató, és számukra virtuális panteont létrehozni kívánó VSM. Február 20-án pedig megkaptuk Schmitt Pál személyes köszönőlevelét.

🇭🇺⬇️⬇️⬇️🇭🇺

✅️🏑Gyeplabda 🏑✅️

Hatalmas öröm számunkra, hogy korábban sohasem látott információgazdagság mellett kapott helyet az elektronikus tárlaton az 1936-os Berlini Olimpiai Gyeplabda Válogatottat bemutató kiállítás. A csapatot és a korszakot bemutató kiállítás Ferenczi Zsolt levéltári és egyéb tudományos igényű kutatómunkájának köszönhetően jöhetett létre, hogy megannyi, idáig egy tárlat keretében sohasem látott részlettel és információval mutassa be sportágunk hőskorszakának meghatározó alakjait. Minden hazai hokirajongónak és sportágunk valamennyi résztvevőjének jó szívvel ajánljuk figyelmébe a kiállítás anyagát, mely a nagy nyilvánosság számára korábban sohasem látott részletességgel mutatja be a hazai gyeplabdasport múltját, annak mindmáig legdicsőbb korszakából.

Schmitt Pál személyes levélben köszönte meg Szakszövetségünknek azon belül is Zsoldos András Elnök úrnak és Ferenczi Zsoltnak, hogy elindulhatott a világon az elsők között a Magyar Virtuális Sportmúzeum. Hosszútávú cél, hogy valamennyi olyan sportoló és edző felkerüljön, aki valaha is felvette a címeres mezt. Ebben nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy a sokak által lesajnált magyar gyeplabda az elsők között került be ebbe az óriási sportlegendákat is tartalmazó virtuális közösségbe. Büszkék lehetünk, hogy vannak olyan gyeplabdázók, akik egy helyen szerepelhetnek egy Papp Lászlóval, Balczó Zoltánnal Puskás Ferenccel és még sorolhatnám a magyar sport többi gigászát. Ez és több más tény utal arra, hogy valami megmozdult a magyar sport világában a gyeplabda elismerésének irányában. A Virtuális Sportmúzeum megnyitóján beszédet mondott dr. Schmidt Ádám államtitkár, Gyulai Zsolt MOB elnök, Molnár Zoltán Magyar Edzők Társaságának elnöke, Schmitt Pál volt Köztársasági elnök, tiszteletbeli NOB tag is. A meghívottak közt volt valamennyi olimpiai sportág vezetője és számos olimpiai bajnok.

1936 

Előzmények

2023.02.16.: Megnyitott a Magyar Virtuális Sportmúzeum Ma délelőtt megnyitotta képzeletbeli kapuit, a magyar sport halhatatlan nagyjait bemutató, és számukra virtuális panteont létrehozni kívánó VSM.