A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Terem Világbajnokságok
 322
Ausztria megvédte világbajnoki címét, Irán bronzérmes. A hölgyeknél Hollandia aratott diadalt és Csehországé a bronz.

Ausztria megvédte világbajnoki címét, miután a döntőben rávezetésekkel felülmúlta Hollandiát. A bronzmérkőzésen Irán az Egyesült Államokat verte szintén rávezetésekkel. A hölgyek mezőnyében szintén Ausztria Hollandia döntőt rendeztek itt azonban egyértelmű holland győzelem született. A bronzérmet pedig Csehország szerezte meg Dél-Afrikával szemben. A döntők érdekessége, hogy a nemi egyenlőség jegyében először fordult elő, hogy a döntő mérkőzéseket női-férfi játékvezető párosok vezették.

Továbbá arról sem feledkezhetünk meg, hogy a férfi világbajnok csapta soraiban ott volt a (Rosco, Soroksári) gyökerekkel rendelkező Losonci Fülöp, aki Kazahsztán ellen gólt is szerzett, sőt mi több klubcsapata a német Harvestehuder Tennis und Hockey-Club e. V távollétében megnyerte a német Bundesliga FINAL4-ját is.

Szakszövetségünk egyik szeme nevet, hiszen komoly büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy hazai gyökerű fiatal játékos világsikereket ér el, azonban másik szemünk sír, hiszen csak reménykedhetünk, hogy a jövőben, a hasonlóan tehetséges női és férfi játékosaink hazai színekben is érvényesülhetnek és nehéz helyzetünk változásával a hazai lobogó alatt való versenyzés valós alternatívává válhat a kecsegtető külföldi lehetőségekkel szemben.

 

iwc2023