A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Férfi Világbajnokság
 763
Németország Világbajnok!

2002 és 2006 után harmadik alkalommal is Világbajnok Németország, miután a döntőben 3-3-as döntetlent követően rávezetésekkel verték a címvédő Belgiumot. Így már csak egy cím választja el a 'Honamas'-t a rekordtartó négyszeres győztes Pakisztántól és beérték a szintén háromszoros világbajnok Ausztráliát és Hollandiát. A gólkirályi címet az ausztrál Jeremy Hayward szerezte meg 9 találattal. A torna kapusa Vincent Vanasch (Belgium), a legjobb játékos a Niklas Wellen (Németország), a legjobb fiatal játékos pedig Mustapha Cassiem (Dél-Afrika) lett. A bronzmérkőzésen Hollandia 3-1 arányban győzött Ausztrália ellen így övék lett a harmadik hely.

A világbajnokságnak vége, de nem kell búcsút intenünk a tophokinak, hiszen február 5-én indul a Terem Világbajnokság Dél-Afrikában.

A Világbajnokság weboldala  

Előzmények

2023.01.11: Nagyszabású nyitóceremóniával indul a 2023-as világbajnokság, melyre a Orisza állambeli Kattak-ban a Babrati Stadionban kerül sor. Az esemény ingyenesen követhető élőben és vissza is nézhető a Watch.Hockey  platformjain, melyen a vilábajnokság mérkőzései is láthatóak lesznek lesz előfizetéssel. 

A mérkőzéseket Bhuvanesvar-ban a Kalinga Hokistadionban, a 2018-as Vilkágbajnokság helyszínén, valamint az erre a világbajnokságra épült Birsa Munda Nemzetközi Hokistadionban játtszák majd Rourkela-ban. A tornán Argentína, Ausztrália, Belgium, Chile, Anglia, Franciország, Németország, India, Japán, Korea, Malajzia, Hollandia, Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország és Wales vesz részt. A nyitómérkőzést Argentína Dél-Afrika ellen játtsza 13-án Közép-európai idő szerint 8:30-kor.  

Kalinga Stadion

 

Birsa Munda Stadion