A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Magyarország nyerte a Három Nemzet Kupáját
 1815
Egy órával (!) a horvátok legyőzése után a magyar férfi válogatott újra pályára lépett. A torna zárómérkőzésén a szerb csapat volt az ellenfél. 10 (!) góllal kellet volna nyeri a tornagyőzelemhez. És mi történt? A magyar fiúk 12 – 1-re „kiütötték” a szerb csapatot és jobb gólkülönbségükkel megnyerték a tornát. Szívből gratulálunk a csapatnak és a stábnak, valamint Álló Marcell szövetségi kapitánynak. A torna gólkirálya, 4 mérkőzésen lőtt 10 góljával Wesselényi Márton lett. Frissítés: Himnusz videó.

Helyszín és program:

 Soroksári Sportcsarnok  1237 Budapest, Sportcsarnok utca 2. (Szentlőrinci út - Nyír utca sarok)

 

 

Nyilatkozatok

Álló Marcell, szövetségi kapitány : A mai napnak nagyon határozott céllal kezdtünk neki: a tegnapi játékból építkezve meg akartuk nyerni a kupát! Tudtuk, hogy ehhez mindenkire szükség van és mindenkinek a 100%-ot kell nyújtania. Ennek megfelelően készültünk az első mérkőzésre a horvátok ellen, ahol a tegnapihoz nagyon hasonlóan alakult a mérkőzés. Gyorsan megnyugtató előnyt szereztünk, utána azonban zárkózni tudott ellenfelünk. Szerencsére ezúttal nem volt fordulópont a meccsen és végig meg tudtuk előzni előnyünket. Nagy iram volt, kemény játék, de végig a mi kezünkben volt az irányítás és megérdemelt győzelmet arattunk.

A második meccsen 10 gólos győzelemre volt szükség a torna megnyeréséhez. Elég lehetetlen küldetésnek tűnt, de a legfontosabb, hogy a srácok végig hittek benne. Hazai közönség előtt nem tehettük meg, hogy kifogásokat keressünk. Megbeszéltük, hogy már az első másodperctől kezdve egész pályán letámadunk, vállalva ennek minden kockázatát. Ez természetesen azt is hozta magával, hogy a megszokottnál többször került helyzetbe ellenfelünk, de Petővári Balázs bravúrosan hozta le az egész meccset. A félidőben már 9(!) góllal vezettünk, ami után a hosszabb szünet mintha megzavart volna minket. Valójában inkább már a fáradtság kezdett előjönni, kevesebb labdát tudtunk szerezni az ellenfél térfelén. Az utolsó negyedre 10 gólos előnnyel mehettünk, ami már tornagyőzelmet jelentett. A végén próbáltunk kevesebb kockázatot vállalni, inkább az ellenfél hibáira építeni, ami szerencsére be is jött, így végeredményben 11 góllal meg tudtuk nyerni a mérkőzést, ezzel együtt a kupát is.

Összességében rendkívül büszke vagyok a csapatra, végig mindenki tudása legjavát adta és remek egység alakult ki a játékosok között.

Azt gondolom, hogy ez egy óriási siker, utoljára ugyanis 2014 januárjában játszott mérkőzést a férfi teremválogatott. Azóta nekünk teremben csak a BEK jutott, de sokaknak ez volt életük első hivatalos nemzetközi terem eseménye.

Tovább növeli a siker értékét, hogy Szerbia a felnőtt EB-re, Horvátország pedig az U21-es EB-re készülő csapattal vett részt a tornán, szóval semmiképpen nem mondhatjuk, hogy motiválatlan ellenfelekkel néztünk volna szembe.

Köszönettel tartozunk az MGYSZ-nek, hogy létrejött ez a torna, valamint a kilátogató szurkolóknak a bíztatásért. Reméljük több ilyen eseményen játszhatunk majd hazai pályán és jó lenne ha idővel megtelne a lelátó, amikor idehaza játszik a válogatott.

Zsoldos András, MGYSZ elnök : Zsoldos András, MGYSZ elnök: Nagy sikerként értékelem, hogy a szerb kezdeményezésre megrendezett 3 nemzet tornáját (ami 4 nemzet tornája lett volna eredetileg de a Szlovének visszaléptek) sikerült megnyerni. Attól függetlenül, hogy a végén csak a jobb gólkülönbség döntött, megérdemelten tartottuk itthon a díszes serleget. Csapatunk mérkőzésről mérkőzésre jobban játszott. Volt néhány egészen kiváló teljesítmény, de a csapat minden tagja tudásának 100 %-át nyújtotta. A csapatjáték is fokozatosan- mérkőzésről mérkőzésre- összecsiszolódott. A fiataloknak nagyon jól sikerült beilleszkedniük a csapatba. Nem kis szerepet játszott a győzelemben, hogy van két fantasztikusan jó kapusunk. A gólkirály címét is mi hódítottuk el Wesselényi Márton személyében. A rendezésben sem okoztunk csalódást. Van egy jó stábunk, két három plusz kollégával bátran bele mernék vágni egy terem EB rendezéséhez (HM pénzügyi támogatással persze). A szakmai stábnak ezúton gratulálok, kiváló munkát végeztek, pedig nagyon kevés idő volt a felkészülésre.

A jövőt illetően remélhetően a tornarendszer fennmarad, nyáron műfüvön, valamint télen teremben és további országokkal kiegészülve, úgymint Szlovénia és Szlovákia. Jövőre szeretnénk, ha hölgyek, azaz női válogatottak is indulnának ezen a tornán, persze nem a férfiakkal együtt, hanem külön szakágként. Mi mindenesetre jövőre is meg kívánjuk rendezni teremben ezt a tornát, amennyiben lesz érdeklődés. A Soroksári csarnokkal minden részvevő maximálisan meg volt elégedve. Ezúton mondok köszönetet Ferenczi Zsoltnak, aki nélkül ez a torna nem jött volna létre. A munkájára a továbbiakban is számítok.

Tápai Tibor (edző), Suba Tamás (csapatkapitány), Ujvári Viktor, Wesselényi Márton, Botka Levente, Wesselényi Farkas, Pádár Csaba, Álló Marcell (szövetségi kapitány)
Balogh Tamás, Szóga Zsigmond, Petővári Balázs (kapus), Ferenczi Zsolt (kapus), Léber Sebastian, Hortobágyi András. Nincs a képen Bali Krisztina csapatvezető.

Eredméynek

Three nations cup, Div1, Men
Soroksári Sportcsarnok, Budapest, Hungary
Játékvezetők:  MAJOR Márk (HUN), FLIKAČ Andrija (CRO)
Gól:  Katančić Denis(33) / Hortobágyi András(1, 11), Wesselényi Márton(1, K:10', 12, 17), Leber Sebastian(8, K:29'), Botka Levente(15), Szóga Zsigmond(18, 35), Suba Tamas(K:40')
Figyelmeztetés:  Ivetić Đorđe(Z:30), Katančić Denis(S:35), Kostić Đorđe(S:38) / Pádár Csaba(Z:9), Suba Tamas(Z:34)

Three nations cup, Div1, Men
Soroksári Sportcsarnok, Budapest, Hungary
Játékvezetők:  PIVKO Michal (SVK), MAJOR Márk (HUN)
Gól:  Dabić Teo(22), Zlatar Fran(K:25', K:30') / Wesselényi Márton(2, 6, 27), Szóga Zsigmond(K:20'), Léber Sebastian(B:31')
Figyelmeztetés:  Dabić Teo(Z:8, S:33) / Suba Tamas(Z:6), Wesselényi Márton(S:40)

Three nations cup, Div1, Men
Soroksári Sportcsarnok, Budapest, Hungary
Játékvezetők:  PIVKO Michal (SVK), MAJOR Márk (HUN)
Gól:  Szóga Zsigmond(6), Wesselenyi Marton(7, K:10'), Leber Sebastian(K:22'), Botka Levente(33) / Šoić Ivan(K:14', K:30', K:34'), Aleksić Matej(20), Zlatar Fran(K:23'), Nemčić Fran(35), Gjurinski Fran(35)
Figyelmeztetés:  Szóga Zsigmond(Z:10), Ujvári Viktor(Z:16, S:22, S:30, P:30), Suba Tamas(S:28), Botka Levente(S:29) / Aleksić Matej(Z:11), Dabić Teo(Z:13), Nemčić Fran(S:28), Zlatar Fran(S:34)

Álló Marcell, szövetségi kapitány : Nehéz, fárasztó napon vagyunk túl. Hazai pályán mindenképpen győzelemmel akartunk kezdeni, ami szerencsére sikerült is. Egy fegyelmezett, sportszerű, jó szerb válogatottat győztünk le, elsősorban a csapatként nyújtott remek teljesítménynek köszönhetően. Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, egyetlen gólunkat emberhátrányban kaptuk, az ellenfélnek nem engedélyeztünk egyetlen kornert sem.

A második mérkőzésen Horvátország ellen álomszerűen kezdtünk, az ellenfél minden hibáját megbüntettük és magabiztos előnyre tettünk szert. Az első negyed zárásaként még emberhátrányból is gólt tudtunk lőni. A második negyedben több helyzetet elhibáztunk, a kapufáról is minden kifele pattant, a horvátok pedig szép lassan zárkózni tudtak. Ennek ellenére a félidőre előnnyel mehettünk és a játék képe alapján mi domináltunk. A harmadik negyed elején egy újabb gólt tudtunk szerezni, majd a hátralévő 18 percben 6 sárga és 1 piros lap került kiosztásra a két csapat között, amiből mi jöttünk ki rosszul, így sajnos egy nyert meccset sikerült elveszítenünk.

A mai napból igyekszünk tanulni, holnap pedig még felkészültebben megpróbáljuk itthon tartani a kupát. A kilátogató szurkolók szerintem remekül szórakozhattak, remélem holnap még többen jönnek és szurkolnak a magyar csapatnak!

Three nations cup, Div1, Men
Soroksári Sportcsarnok, Budapest, Hungary
Játékvezetők:  FLIKAČ Andrija (CRO), PIVKO Michal (SVK)
Gól:  Wesselenyi Marton(15), Botka Levente(K:26'), Szóga Zsigmond(38) / Losonci Adam(33)
Figyelmeztetés:  Pádár Csaba(Z:33) / -

Előzmények

2022.11.13. : Mai első mérkőzésén a magyar férfi válogatott 5 – 3-ra legyőzte Horvátországot. Szép volt fiúk! Góllövőink: Wesselényi Márton(2, 6, 27), Szóga Zsigmond(K:20'), Leber Sebastian(B:31')

2022.11.12. : Remekül kezdett a magyar válogatott Horvátország ellen. Az első negyed után 3 – 0 – ra vezetettünk. Azután jött 30. perc, amikor a játékvezetők - érthetetlen módon - piros lapot mutattak fel Újvári Viktornak, így a magyar csapat 10 percig emberhátrányban játszott. Végül is a horvátok 7 -5 -re megnyerték a mérkőzést. Sekély vígasz, hogy a mérkőzés után, a videofelvételek elemzése során, a piros lap miatti eltiltást visszavonták… Nyilatkozott portálunknak Álló Marcell szövetségi kapitány.

2022.11.12. : Győzelemmel mutatkozott be a magyar férfi válogatott. A torna nyitómérkőzésén Magyarország – Szerbia 3 – 1. Gratulálunk! Góllövők: Wesselenyi Marton(15), Botka Levente(K:26'), Szóga Zsigmond(38) illetve Losonci Adam(33). A magyar csapat ma 16:00-kor újra pályára lép, ezúttal Horvátország ellen.

2022.11.09. : Hosszú idő után kerül sor újra hazai rendezésű, hivatalos, férfi, pontszerző, válogatott gyeplabdatornára, ezúttal teremben a Soroksári Sportcsarnokban. A tornán a horvát és a szerb válogatottakkal mérkőzik meg férfi csapatunk. A belépés díjtalan. Minden teremhoki rajongót szeretettel várunk. Hajrá Magyarok!