A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Junior világkupa 2021
 618
Indiában véget ért a junior férfi világbajnokság; remek összecsapásokkal és új csillagok feltűnésével zárult a torna. A döntőben Argentína győzedelmeskedett Németországgal szemben és a fiatal játékosok, az utolsó percekben történt német kapuslehozatalt követő győztes találatot követően, nem mulasztották el a Rio óta Argentína védjegyévé vált hanyag „kapuba ülést”. A bronzmeccsen a házigazda India vereséget szenvedett Franciaországgal szemben, így a "galloké" lett a bronz.

 

A legtöbb gólt, szám szerint 45-öt Hollandia szerezte. A torna legszebb védése, a végig szenzációsan teljesítő egyiptomi Mahmoud Saleem nevéhez fűződik. A torna Fair Play díját Chile kapta. A torna legszebb találatát Argentína jegyezte Ignacio Nardolillo révén. A torna edzője a német Johannes Schmitz lett, a torna kapusa pedig a szintén német Anton Brinckman. A gólkirályi címet a holland Miles Bukken szerezte meg. A torna legjobb játékosa méltán a francia Timothee Clement lett, aki 4 mesterhármassal járult hozzá a francia bronzéremhez.

A Dél-Afrikába tervezett női tornát sajnos az "omikron" variáns miatt elhalasztották, azonban a női gyeplabda szerelmesei így sem maradtak mérkőzések nélkül, hiszen december 5-én megkezdődött a Női Ázsia Kupa a koreai Donghae-ban és az egész esemény követhető  volt, a megszokott Wahtch Hockey platformon. Olyan izgalmas alakulatokkal találkozhattak volna az érdeklődők, mint Malajzia, vagy Thaiföld, de az olimpia női meglepetés csapat India is szerepelt a tornán. A COVID azonban ismét lecsapott. Elsőként a malajziai, majd az indiai alakulat kényszerült visszalépni a produkált pozitív tesztek miatt. A torna így igen csak rövidre sikerült, azonban a színvonal mindenkit kárpótolt. A döntőben egy szoros összecsapáson végül Japán győzedelmeskedett és hozta el a trófeát Korea ellenében.

A színvonalas események sora azonban nem ér véget, hiszen kicsivel több, mint 24 órán belül kezdetét veszi a férfi Ázsia Kupa, mely minden kétséget kizáróan az év világszerte legjobban várt kontinens viadala. Pakisztánnal, Indiával, Malajziával Bangladesh-el és ázsiai további erőközpontjaival. A szabadkozás óriási. Pakisztán az újonnan szerződtetett Siegfrid Aikman szövetségi kapitánnyal mindent megtesz majd a 2018-ban megszerzett arany megóvásáért. A kaland azért is ígérkezik pikánsnak, hiszen a 2018-ban Ománban rendezett India elleni döntőt, a három napon át tomboló monszun miatt sosem játszották le, így a bajnoki cím valójában megosztott. A hoki világában talán csak a német holland rangadóhoz mérhető indiai pakisztáni rivalizálás komoly izgalmakat ígér. Ráadásul ingyen követhető minden mérkőzés a Wahtch Hockey platformon ezúttal is.

Előzmények

2021.11.25.A tegnapi nap folyamán, Közép-európai idő szerint hajnali 5-kor Bhubaneswar-ban elkezdődött a junior világkupa. Az esemény december 5-ig tart, majd ezt követően rögtön kezdődik a női eseménysorozat Potchefstroom-ban Dél-Afrikában, mely december 16-ig tart. A mérkőzések nagy része ingyenesen követhető és visszanézhető a Watch Hockey platformon, illetve annak alkalmazásaiban. Olyan ritkán szem elé kerülő csapatokat is láthatunk, mint Korea, Egyiptom, vagy Chile, de Malajziát is említhetnénk