A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

III. forduló
 594
A zárófordulóban Építők HC - Grassalkovich HC 3 – 1. Izgalmas mérkőzés volt. Edzői vélemények.[admin]

Nyilatkozatok

Tápai Tibor, Soroksári HC „Az NBI-ben két csapatot indítottunk, sajnos nagyon leszűkült a mezőny, kevés a mérkőzés, olyan mintha a hazai férfi gyeplabda lassú halálát nézném közelről. Természetesen a mérkőzéseken, a még jelenlévők megtesznek mindent, amire képesek. Tisztelet jár érte. Jelenleg az is kérdéses, hogy tavasszal hol tudjuk folytatni a bajnokságot, illetve, hogy edzeni tudunk-e majd valahol ahová beengedik a maréknyi megmaradt játékost. Várom a teremszezont, ahol egy kicsit remélem visszatér az élet, és nem tapossa szét a rettegés a lelkesedést. Gratulálok az Építőknek a győzelmeihez, tavasszal megpróbálunk nagyobb ellenállást felmutatni a bajnokság második felében.”

Dariusz Markiewicz, Építők HC ”Összegezve az NB1 első fordulóját, elsősorban annak örülök, hogy a Covid 19 járványhelyzet után sikerült összeállítani és újra játékba állítani a csapatot. A szezon előtt ez nem volt ennyire egyértelmű a hosszú szünet miatt, a 2020/2021 szezonban nem vettünk részt a terembajnokságban, a tavaszi fordulóban pedig a nagypályás bajnokságban pedig jelentős személyi problémáink voltak. Azonban jelenleg optimistán nézhetünk a jövőbe, látszik, hogy játékosaink egyre motiváltibbak az edzéseken való rendszeres munkára és a meccseken való részvételre. Az NB1 őszi fordulójában két győzelmet is arattunk és az első helyen állunk, ami nagy örömünkre szolgál. Ebben a szezonban új taktikai felállást próbáltunk ki, az eredményeket látva azt is mondhatnánk, hogy bevált, de ez túl felületes értékelés lenne a meccsek számát figyelembe véve. Az új felállásban a játék megszervezése és abban az egyes játékosok szerepének megértése még sok munkát fog igényelni. Az előző szezonhoz viszonyítva sikeresebbek lettünk minden meccsen három gólt szerezve. A legfiatalabb játékosaink, Miksa és Zsiga, pedig egyre jobban boldogulnak az ellenfél félkörén belül. Az ellenféllel szemben lévő előnyünk ellenére, sajnos továbbra is egyszerű hibákat követünk el a védekező játékban, főleg annak megszervezésekor a labda elvesztése után, ezzel arra kényszerítve kapusainkat, hogy képességeikről adjanak bizonyságot. Örülök azonban annak, hogy a pályán látszik a csapat küzdőszelleme és győzni akarás.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a tavaszi fordulóban a vezető pozíció megtartása nagyon nehéz lesz. Nagy körültekintéssel fogunk készülni a meccsre a Soroksár csapatával, akik személyileg legyengülve megkönnyítették győzelmünket az első fordulóban. Minden attól függ, hogy hogyan dolgozunk a télen, hogy teljes felállásban tudunk-e elindulni a tavaszi fordulón és mennyire lesznek motiváltak a játékosok. Már pozitívan motivál minket a jelenlegi vezető pozíciónk és pluszban a jövő évre tervezett EuroHockey Club Challenge.

Hiszek a játékosaim elszántságában és optimistán nézek a jövőbe!”

Magyar Felnőtt Férfi Műfüves Bajnokság 2021-2022, NBI, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  MAJOR Márk, SZALAY Balázs
Gól:  Wesselényi Miksa(K:8', 47), Szóga Zsigmond(28) / Suba Tamás(K:39')
Figyelmeztetés:  Markiewicz Dariusz(Z:39), Kovács Norbert(Z:51), Vuleta Gergely(Z:52) / -

A férfi NBI záró játéknapján az Építők és a Grassalkovich HC együttesei csaptak össze. Egy izgalmas és jó iramú találkozó alakult ki, ahol Szóga Zsigmond az őszi szezon egyik leglátványosabb találatával járult hozzá a kékek sikeréhez, így az Építők HC megérdemelt 3-1-es győzelmet követően a tabella első helyéről várhatják a tavaszi folytatást.

20211017-m-01.jpg
20211017-m-02.jpg
20211017-m-03.jpg
20211017-m-04.jpg

Magyar Felnőtt Férfi Műfüves Bajnokság 2021-2022, NBI, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  MAJOR Márk, PETŐVÁRI Balázs
Gól:  Wesselényi Márton(B:19', 29), Kovács Norbert(59) / -
Figyelmeztetés:  Wesselényi Márton(Z:24) / -

Komoly árat fizettek a Soroksáriak a múlt heti sikeres, de küzdelmes, Challenge II-es BEK szereplésért. Ez jól látszott, miután a több sérültet is nélkülözni kényszerülő, közel fél tucat hiányzóval a soraik közt felálló piros-feketék, egy küzdelmesnek induló mérkőzésen, végül 3-0-ás vereséget szenvedtek, a bajnoki címért nagy elánnal harcba szálló Építők alakulatától! Egy Grassalkovich HC elleni győzelemmel akár lépéselőnybe is kerülhetnek a kék-fehérek, a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Ehhez bizonyára lesz egy-két szava a Soroksári fiókcsapatnak (Grassalkovich HC a szerk.) is. Komoly izgalmak várhatóak, így érdemes lesz kilátogatni a Kövér Lajos utcába október 17.-én is, mikor sor kerül a találkozóra.

20211003_m_01.jpeg

Magyar Felnőtt Férfi Műfüves Bajnokság 2021-2022, NBI, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  SZALAY Balázs, SZALAY Balázs
Gól:  Palotai Bálint(11), Farkas Imre(K:27', 42), Zsoldos András(34), Bordás Zsolt(35) / Suba Tamás(K:32')
Figyelmeztetés:  - / -

A férfi bajnokság nyitó találkozóján magabiztos 5-1-es győzelemmel kezdett a címvédő Soroksári Hockey Club a Grassalkovich HC ellen.

202109-18-m01.jpg
202109-18-m02.jpg
202109-18-m03.jpg
202109-18-m04.jpg
202109-18-m05.jpg
Előzmények

2021.10.04. : „Megfizetett” a bennmaradásért a Soroksár, botlott a veretlen a rangadón: Építők HC – Soroksári HC 3 – 0.

2021.09.18. : Elkezdődött a 2020-2021-es nagypályás. férfi NBI. Az első fordulóban Soroksári HC- Grassalkovich HC összecsapásra került sor.