A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Harmadik helyen végzett a Soroksári-Olcote HC csapata
 1182
A torna zárómérkőzésén 7-0-ás vereséget szenvedett a Soroksári-Olcote HC csapata a későbbi tornagyőztes és veretlen ukrán OSHVSM HC Feniks Zytomyr Region csapatától. A soroksári csapat ezzel együtt a torna harmadik helyén végzett és megerősítette helyét az előkelő Challenge II csoportban. Gratulálunk a jó szerepléshez!

Zsoldos András, MGYSZ Major Márk játékvezetőnk nemzetközi minősítést szerzett és kiválóan szerepelt élete első EHF rendezésű tornáján Predanovciban. Márk minden nap fújt, hozzá kell tenni kiválóan. Pedig a legnehezebb mérkőzéseket kapta. A skót játékvezető menedzser által vezetett  neves (holland, német, spanyol) játékvezetői grémiumtól- teljesen megérdemelten- nagyon jó minősítést kapott. Gratulálunk Márk, csak így tovább! Major Márk teljesítménye csattanós válasz volt az itthoni  fanyalgóknak.

A harmadik helyezett csapat:

 

Álló sor: Kiss Tamás, Kosárszky Norbert, Losonci Zoltán, Farkas Imre, Beszeda Gergely, Olasz Balázs, Palotai Bálint, Suba Tamás, Ujvári Viktor, Tápai Tibor vezető edző
Guggoló sor: Hortobágyi András, Santillan Esteban, Szigeti Bence, Petővári Balázs, Ferencz, Balogh Tamás Zsoldos András, Pádár Csaba.

 

2021.09.26. 14:00 OSHVSM HC Feniks Zytomyr Region – Soroksári-Olcote HC 7 – 0 (2 - 0)

Predanovci, Slovenia
Góllövők/em - ill. PIDGORNYI Rostyslav (K ’22, 49), CHERNIUK Vladyslav (22, 53), BAIDYK Denys (33), PIDGORNYI Rostyslav (49), STRETOVYCH Volodymyr (B ’55), POLISHUK Roman (59)
Játékvezetők : MUELLER Richard (GER), ORZEL Lukasz (POL)

Zsoldos András, MGYSZ : Elfogytunk a végére. A torna kiemelkedő csapatától kaptunk ki. Célunkat elértük, megragadtunk a Challenge II-ben. Nem volt reális célkitűzés a féljutás. Úgy, hogy az ukránokkal kerültünk össze, semmiképpen. Összeségében mégsem kell szégyenkezni. A zárófordulóban a török csapat legyőzte a Copenhagent. A kiesési rangadón rávezetéssel 2-2 döntetlen után a Triglav legyőzte az Akademik Szófiát.

2021.09.25. 13:00 FHC Akademik Plus Sofia – Soroksári-Olcote HC 1 - 2 (0 - 1)

Predanovci, Slovenia
Góllövők : FARKAS Imre(10), HORTOBÁGYI András (54)ill. PAVLOV Bogomil (49)
Játékvezetők : de LANGE Michel (NED), SWANKHUIZEN Bart (LUX)
Zsoldos András, MGYSZ : " Legyőztük a bolgárokat! Farkas Imre góljával szereztük meg a vezetést. Utána négy öt ordító helyzetet hagytunk ki. Ahogy lenni szokott ez felhozta az ellenfelet és teljesen átvették az irányítást. Szerencsére az utolsó negyedben Hortobágyi András megszerezte a győztes gólt. A teljes igazsághoz tartozik, hogy a játékvezető elnézést egy szabályos gólunkat. A labda teljes terjedelmével áthaladt a bolgár kapu gólvonalán, de a játékvezető akkor pont másfelé nézelődött… Sajnos, holnap a torna zárómérkőzésén a veretlen Zsitomiriak (ukrán bajnok) ellen lépünk pályára. Eddig két meccsem 12 gól lőttek és mindössze egyet kaptak. "

2021.09.24. 14:00 Soroksári–Olcote HC - Copenhagen HC 1 - 2 (0 - 0)

Predanovci, Slovenia
Góllövők :SUBA Tamás (K '33) ill. TOFT Sören (36), OLANDER Thomas (48)
Játékvezetők : de LANGE Michel (NED), EMIN Hüseyin (TUR)
Zsoldos András, MGYSZ : " Sajnos veszítettünk a dánok ellen: Soroksár Olcote- Copenhagen 1-2. Pedig Suba Tamás büntetőkornerből szerzett góljával mi vezettünk, de a dánoknak sikerült fordítani. Az utolsó öt percet nagyon megnyomtuk, de nem sikerült az egyenlítés. Így elég nehéz helyzetbe navigáltuk magunkat. Holnap a szófiai csapat ellen kell megküzdenünk a csoportmásodik helyért. A másik mérkőzésen Zsitomir(ukrán) Gaziantep(( török) 4 – 1. Ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott az ukrán csapat. Minden csapatrészében jobbak voltak ellenfelüknél. "
Előzmények

2021.09.25. : A Soroksári-Olcote HC 2-1-re legyőzte a bolgár bajnok FHC Akademik Plus Sofia együttesét. A magyar gólokat Farkas Imre és Hortobágyi András lőtte. Gratulálunk! Holnap a soroksári csapat az „A” csoport első helyezettjével, az ukrán OSHVSM HC Feniks Zytomyr játszik.

2021.09.23. Zsoldos András, MGYSZ alelnök : " Az első nap a papírformának megfelelő eredmények születtek. A mi csoportunk Coponhagen- Akademik Sofia 4-1, a másik csoportban Gaziantep - Triglav 4-0. A Soroksár-Olcote holnap 14 órakor kezd a Copenhagen ellen. Nagyon nehéz mérkőzésnek ígérkezik. A másik ágon bemutatkozik az ukrán bajnok a HC Feniks Zsitomir. Ők a török Gaziantep ellen lépnek pályára. "

2021.09.20. Zsoldos András, MGYSZ alelnök : Nagyon sokáig teljesen bizonytalan volt, hogy a magyar bajnokcsapat el tud indulni a Challenge II küzdelmeiben. Mint ismeretes a Covid járvány miatt tavaly valamennyi Challenge versenyt töröltek és az idei évben is törölték a Challenge III és a Challenge I szintű tornákat, így még nem világos, hogy mi lesz a feljutással és a kieséssel.

Annak ellenére, hogy a rendezők a csapat szállodaköltségeit már lekérték - amit most egy biztató jelnek értékeltünk - még mindig nem vagyunk 100 %-ban meggyőződve, hogy a torna rendben lemegy. Mindenesetre ma szeptember 20-án 10 órakor az EHF honlapján nem látjuk a „törölve” bejegyzést a versenynaptár rovatban!

A csapat a Covid járvány előtt két egymást követő évben egy-egy osztállyal jutott feljebb és most is reményeink szerint meg tud ragadni ezen a - magyar viszonyok ismeretében - rangos szinten és ábrándjaink szerint nem teljesen reménytelen a feljutás (már amennyiben egyáltalán lesz feljutó).

A csapat, mint az elmúlt években, Sorosár-Olcote néven nevezett be a tornára. A torna lebonyolításának ideje szeptember 23-26 . Csoportellenfelek: Copenhagen HC (DEN) és a FHCA Akademic Sofia (BUL) lesznek. Helyszín: Predanovci (Szlovénia). Nagyon szigorú intézkedéseket foganatosítottak rendezők. Kötelező lesz a PCR teszt, a csapat buborékban lesz a torna alatt.

Jó szereplést, sok sikert kívánunk a csapatnak. Zsoldos András
MGYSZ alelnök