A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Tokyo 2020 gyeplabda torna
 546
Véget ért a Tokiói Olimpia gyeplabdatornája. A férfiaknál Belgium végzett az első helyen, Ausztrália ezüst, míg hosszú idő után India bronzérmet szerzett. A nőknél Hollandia nyerte az olimpiát, második helyen Argentína végzet, míg a bronzérmes a Nagy-Britannia lett.

Az elődöntőkben a férfiaknál India Belgiummal, Ausztrália pedig Németországgal találkozott, a nőknél Hollandia Nagy-Britanniával, Argentína pedig a torna meglepetés csapatával Indiával csapott össze.  Érdekesség számba ment, hogy a férfiak mezőnyében a valaha legtöbb olimpiai aranyat szerző India válogatottja közel 50 év után jutott ismét elődöntőbe. A férfiaknál a párharcokból Belgium és Ausztrália került ki győztesen így belga ausztrál, döntőt és indiai német bronzmérkőzést rendeztek. A hölgyeknél holland argentin döntőre, valamint brit indiai bronzmeccsre került sor. A férfi mérkőzéseket 5-én a nőieket pedig 6-án játszották.

A férfiaknál a torna végül belga arannyal, ausztrál ezüsttel és indiai bronzzal zárult. Egy gólgazdag bronzmérkőzésen először India aratott győzelmet Németország felett 5-4 arányban, majd a döntőben Belgium egy kiemelkedően magas színvonalú találkozón 1-1-es végeredmény után rávezetésekkel szerezte meg története első olimpiai bajnoki címét!

 

A hölgyeknél a bronzmérkőzésen, míg a britek 4-3-arányban győztek India ellen, addig a döntőben Hollandia magabiztos játékkal 3-1-el utasította a második helyre Argentínát így hibátlan teljesítménnyel, veretlenül olimpiai bajnok nőiben története során 4. alkalommal!