A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

EHL FINAL4, Amszterdam, 2021
 327
Az Európai Gyeplabda Szövetség (EHF) és az Euro Hoki Liga (EHL) örömmel jelenti be, hogy az ABN AMRO EHL Férfi és Női tornája, a Holland Kormány beleegyezésével, megtartható húsvétkor, Amszterdamban a Wagener Stadionban. Ez annyit jelent, hogy 18 hónapnyi frusztrációt követően a világ elsőszámú klub eseménye visszatér, a nehéz körülmények dacára, speciális biztonsági intézkedések mellett.

A Holland Kormánnyal szoros együttműködésben, betartva a szigorú előírásokat az esemény 4-es torna keretében kerül megrendezésre, a korábban megszokott FINAL4-al megegyezően, ezúttal azonban „zárt kapuk mögött”.

Az elődöntők április 3.-án kerülnek megrendezésre, a döntők pedig április 5-én, hétfőn.

A nyolc mérkőzés teljes közvetítése elérhető lesz az EuroHockeyTV oldalon, Hollandiában pedig az, NOS (Nederlandse Omroep Stichting) szolgáltatónál. A teljes közvetítés elérhető lesz, a partnereinkkel (EHF) történt egyeztetéseknek megfelelően. Ez lesz az első EHL esemény, a 2019 októberi 16-os döntő óta „KO16”, miután a 2020 márciusi és októberi eseményeket halasztani, majd törölni kellett a világjárvány következtében.

Ez az EHL az új kezdet és az új remény ígéretét hordozza...” mondta Marijke Fleuren EHF elnök. „Az Euro Hoki Liga már rendkívül hiányzott a gyeplabda szerelmeseinek világszerte. Tizennyolc hónap szünet után pedig jobban várjuk a gyeplabda eme ünnepi eseményét és ragyogó sportolóink szereplését, mint bármikor korábban. Mindez nem lenne lehetséges a Holland Olimpiai Bizottság hathatós közbenjárása nélkül, melyért rendkívül hálásak vagyunk. Köszönjük egyszersmind az AH&BC Amsterdam egyesületének, hogy elvállalták a különleges esemény házigazdájának szerepét.

A húsvéti hétvégén végre megvalósulhat a régen várt Női EHL torna, melyet #EquallyAmazing kampányunk keretében jelentettünk be először 2018-ban, de mindeddig a pandémia következtében nem jöhetett létre.

A FINAL4-ban találkozik az AH&BC Amsterdam – A 2019-es EuroHockey Club Cup győztese – az ősi rivális HC ’s-Hertogenbosch-al, míg a német bajnok Der Club an der Alster a spanyol bajnok Club de Campo de Madrid-al.

A férfiaknál a német HTC Uhlenhorst Mülheim játszik a spanyol bajnok Atlètic Terrassa HC-val, a háromszoros EHL győztes HC Bloemendaal pedig a belga Royal Léopold Club-al csap össze.

A résztvevők, a 2020/21-es szezonban eredetileg első 4 helyen rangsorolt klub közül kerültek ki és a párosítások is ennek megfelelőek.

ABN AMRO részéről Ernst Boekhorst, (Brand, Sponsoring and Foundation) vezető is izgatott az EHL visszatérése kapcsán és így nyilatkozott: „Az ABN AMRO örömére szolgál, hogy lehetőség nyílik az Euro Hoki Liga folytatására. Feszülten várjuk a húsvéti döntőket Amszterdamban. Ez az esemény egy különleges kiadása lesz. Nem csupán a járványhelyzet okán hozott szigorú intézkedések miatt, hanem annak kapcsán is, hogy első alkalommal kerül megrendezésre a torna a női szakág számára is, egyenlő keretek között. Ez olyasvalami, ami tökéletesen összhangban van mindazzal, amire egy szponzor vágyik, legyen szó a hokiról, vagy bármi másról. Egy különleges és remek eseményt várunk."

Az EHL elnöke Hans-Erik Tuijt hozzátette: “Mivel számunkra elsődleges a sportolóink, hivatalos tisztviselőink és a szurkolók biztonsága, meg kellett hoznunk a döntést, hogy töröltük a tavalyi tornát. Örömteli fejlemény, hogy együttműködésben a különböző érdekképviseletekkel most olyan pozícióba kerültünk, hogy megrendezhetjük az ABN AMRO EHL FINAL4-t Amszterdamban, mind a férfi, mind a női szakágban. A szurkolók a jelen helyzetben sajnos nem látogathatnak ki a mérkőzésekre, azonban a nemzetközi színvonalú TV közvetítő csapat gondoskodik majd róla, hogy a világ elsőszámú klub eseményét mindenki követhesse.

Az AH&BC Amsterdam képviseletében Erich Schnoeckel is várja, hogy online vendégül láthassa a világ hokirajongóit. “Abszolút boldogok vagyunk, hogy egy ilyen kihívásokkal teli időszakban házigazdái lehetünk egy rendhagyó típusú EHL eseménynek, húsvétkor a Wagener Stadionban. Ez a torna most más lesz, mint korábban, de bízunk benne, hogy többé nem kell hasonlóra sor kerüljön. Boldogok vagyunk, hogy női csapatunk lehetőséget kap, hogy hazai pályán védje meg európai klub elsőségét. Ott leszünk a televíziók és a számítógépek képernyői előtt, hogy mindent figyelemmel kísérhessünk és, hogy buzdíthassuk csapatainkat.

A lerövidített és csökkentett versenyformátum változást jelent az EHL 2021-es struktúrájában. A férfi EHL Cup esemény, mely új selejtező eseményként lépett volna be a 2021-es programba elmarad, egyetemben az ABN AMRO U14 Fiú, Lány eseményekkel, melyek törlését már korábban bejelentettük. Jelen körülmények között ez a csapatlétszám jelentős csökkenését eredményezi, a 2020/21 EHL szezonban tervezetthez képest. A kieső klubok a tervek szerint meghívást kapnak októberben egy tervezett alternatív EHL rendezvényre. Ennek részleteiről és az itt megszerezhető ranglista pontszámokról később bővebben adunk tájékoztatást.

ABN AMRO Euro Hockey League (április 3-5 2021; Wagener Stadion, Amstelveen):

EHL Férfi FINAL4 résztvevők:

  • HTC Uhlenhorst Mülheim (német)
  • HC Bloemendaal (Hollandia)
  • Royal Léopold Club (belga)
  • Atlètic Terrassa HC (spanyol)

EHL Női FINAL4 résztvevők:

  • AH&BC Amsterdam (holland)
  • Der Club an der Alster (német)
  • Club de Campo de Madrid (spanyol)
  • HC ’s-Hertogenbosch (holland)