A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Vereség az ukránoktól
 367
Harmadik mérkőzésén, a magyar U18-as fiú válogatott 24-0-ra kikapott Ukrajna csapatától. A nap második mérkőzésen: Litvánia – Finnország 12 – 0. Este 8 órakor (helyi idő) Horvátország – Törökország rangadó lesz.

2018. július 18., szerda, 09:00 : Magyarország - Ukrajna 0 - 24 (0 - 10)
Konya, Törökország
Góllövők : - / Tsio V.(3, 5, 12, 17, 27, K:41', 51), Dzemukh Y.(K:6', 40), Sukach S.(7, 47), Yakybiuk D.(15, 60), Lipskyi O.(K:22', K:35', K:36', 39, K:52'), Kaplinskyi V.(26), Kucheriavyi P.(K:34', 42), Keliambet
Figyelmeztetés : Herberth Cs.(Z:57) / Yakybiuk D.(Z:57)
Játékvezetők : Grgurev I., Donculas K.


2018. július 16., hétfő, 15:30 : Horvátország - Magyarország 19 - 0 (10 - 0)
Konya, Törökország
Góllövők : Vučković L.(1), Sluga L.(3, 5, 8, 33, 43, 43, K:54'), Posavec M.(K:15', K:25', K:35', K:35', K:57'), Ilinović M.(18, 26, 28, K:46', K:47'), Wehr L.(20) / -
Figyelmeztetés : Herberth Cs.(Z:57) / -
Játékvezetők : Bennett N., Donculas K.


2018. július 15., vasárnap, 15:30 : Magyarország - Finnország 1 - 2 (1 - 2)
Konya, Törökország
Góllövők : Wesselényi F.(K:29') / Aaltonen J.(9), Siren L.(18)
Figyelmeztetés : - / -
Játékvezetők : Bennett N., Grgurev I.

Az első negyedben szervezetlenül játszottunk. Két kontratámadásból, sorozatos egyéni hibának köszönhetően kaptunk gólokat. Szépen lassan kezdtünk feljönni. Még a félidő előtt szépítettünk. A harmadik negyed elején volt még három-négy veszélyes finn kontratámadás, utána mar beszorítottuk az ellenfelünket. Sajnos hiába voltunk folyamatosan támadásban és sorra lőttük a büntetőkornereket nem tudtunk gólt szerezni. Hiába szorítottuk be az ellenfelet a saját huszonkettese mögé. Nagyon körülményesek és bátortalanok voltunk a kapu előtt. A bírók határozottan és korrekten vezették a mérkőzést.

Zsoldos András, alelnök, MGYSZ


A torna mini-weboldala
A torna az EHF weboldalán

A magyar csapat tagjai:

Játékosok : Forgács Bálint (K), Herberth Csaba, Szuszky Tamás, Hortobágyi András, Czirják László, Bartalis Máté, Szuchy Balázs (K), Farsang Péter, Szuszky Gergő, Majer Bence, Simon Andor, Weiszkopf Balázs, Baumann Richárd, Vuleta Gergely, Stein Zsolt, Major Márk, Wesselényi Farkas (CSK), Budai Csanád.

 

Vezetők : Herberth Balázs (csapatfőnök), Tömő Krisztina (csapatvezető), Zsoldos András László (csapatvezető Helyettes), Herberth Pál (vezetőedző), Hermann Tamás (játékvezető)

Előzmények

2018.07.17. : Második mérkőzésén, a magyar U18-as fiú válogatott 19-0-ra kikapott Horvátország csapatától. Attól a Horvátországtól szenvedtünk vereséget, akikről tudtuk, hogy sokkal jobbak, mint mi, de ezt a horvát csapatot Ukrajna, a tegnapi napon, 9-1-re legyőzte. Most 1 napos pihenő következik. Azóta Finnország 17-0-ra kikapott Törökországtól…

2018.07.16. : A magyar csapat - a torna nyitómérkőzésén - 2-1-es vereséget szenvedett Finnországtól. A magyar gólt Wesselényi Farkas lőtte, kiskornerből.

2018.07.14. : A törökországi Európa-bajnokságra készülő magyar U18-as válogatott 2018. július 12-én 18:00-kor felkészülési mérkőzést játszott a Magyar Rákellenes Liga csapatával, a zuglói Varga Zoltán Stadionban. A mérkőzést a Magyar Rákellenes Liga csapata nyerte 8 – 1 -re. A Magyar Rákellenes Liga csapata köszöni az edzőmérkőzést a magyar U18-as válogatottnak, egyben sikeres szereplést kíván a közelgő törökországi Európa-bajnokságon.

2018.07.04. : Magyarország újra részt vesz az U18-as, fiú utánpótlás Európa-bajnokságon, melyet ezúttal a törökországi Konya városában rendez a török szövetség és a EHF. A csapat nehéz csoportba került. Ellenfeleink Ukrajna, Törökország, Litvánia, Finnország, Horvátország válogatottja.

A fiatal magyar csapat megérkezett Konya-ba az Eb színhelyére. A szállás kitűnő. Minden csapat a Hilton Garden Inn hotelben lakik, a törökök is. A pálya a város szélén, egy több hektáros sportcentrumban van. Egy műfüves és két füves focipálya mellett van egy új műfüves hokipálya. Mind lelátós. Tegnap volt egy edzés, ahol egy kicsit lehetett szokni a "jót". Most mar csak a fiúkon múlik minden. Elnézve az ellenfeleket ez nagyon nehéz lesz.

Zsoldos András, alelnök, MGYSZ

Egy újabb lépés előre: U18-as Európa Bajnokságon a magyar gyeplabda válogatott

A holnapi napon a Magyarország – Finnország U18-as Európa Bajnok-i mérkőzéssel sok év után újra szerepel hivatalos nemzetközi mérkőzésen utánpótlás csapatunk. A szerepléssel gyakorlatilag teljesítettük az elsődleges célt, mert most valóban elmondható a részvétel a fontos: hiszen a hasonló vagy akár kicsivel jobb infrastruktúrával rendelkező országok közül Bulgária, Gibraltár, Málta visszalépett, Szerbia, Szlovákia, Románia nem is indult, így különösen értékes, hogy a magyar gyeplabda újabb lépést tudott tenni előre – szinte a semmiből. Ehhez elengedhetetlen volt, hogy a Magyar Gyeplabda Szövetség elő tudta teremteni a felkészülés és a részvétel minimális feltételeit.

Az igen fiatal csapatot (az átlagéletkor a 16 évet sem éri el) egyik mérkőzésen sem terheli az esélyesség súlya, de ezen a tornán meg tudjuk szerezni azokat a tapasztalatokat, amikkel a jövőben egyre jobb eredményeket érhetünk el és lerakhatjuk a jövő csapatának alapjait, játékosok jelentős része a következő U18-as EB-n is szerepelhet.

Reméljük, hogy ezek a fiatalok, akik vállalták, hogy ebbe az izgalmas, de hazánkban kevésbé támogatott sportágban fektetik energiájukat és a többi csapathoz képest jóval hátrányosabb helyzetben is képviselik hazájukat, a jövőben a felnőtt csapatokban is sikeresen tehetik és teszik majd ezt – klub és válogatott színekben egyaránt -, hiszen akkor lesz valóban értéke ennek a mostani lepésnek.

Herberth Balázs, Utánpótlás bizottság, Magyar Gyeplabda Szakszövetség